Per Olsenmyr

Per OlsenmyrPer gillar alla utmaningar som modellflyget ger.

- Alla kan utvecklas i sin egen takt. Modellflyg är ett brett område, allt från stora skalamodeller till små inomhusmodeller. Men inget är egentligen enklare än det andra. Det beror på vad man själv vill satsa på.

Per tycker att man får utlopp för många olika sidor, allt från att bygga och konstruera, till flygandet och programmering av alla datorstyrda komponenter som nu finns inom hobbyn.

- Man kan jämföra med golf. Det kan se enkelt och trist ut men man blir hela tiden lite bättre. Koordinationsförmågan sätts på prov.

Per har "alltid" hållit på med någon form av flyg, från de tidigaste reed-anläggningarna för RC och via många år som fullskalaflygare. Nu är det mest inomhusflyg och elseglare som fångar intresset.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:52

Uppsala FK Modell - Flygsport